Spis med hjerte, hoved og holdning

Min nye bog, "Det kærlige køkken – grøn mad til en sårbar planet", indeholder mere end 350 spændende vegetariske opskrifter til alle dagens måltider. Derudover en leksikondel, der fortæller om råvarerne i det grønne køkken og deres mangfoldige anvendelsesmuligheder.

"Det kærlige køkken" er en kærlighedserklæring til hele vores grønne jord og alle dens skabninger. Vi lever på en sårbar planet, og hvis vi i fremtiden skal kunne spise rene råvarer, have frisk luft i lungerne og bremse klimaændringerne, er det nødvendigt at tænke på, hvad vores mad består af. Hver gang vi putter en bid mad i munden, har det effekt på verden omkring os. Jeg giver i bogen ideer til, hvordan vi som forbrugere med ét hug kan være med til at forbedre klimaet, dyrevelfærden og vores egen sundhed. Tre ting, der er tæt forbundet. At grønt og økologisk er sundt for os selv og Jorden, er en gammel sandhed, og bogen opfordrer til at spise så grønt som muligt, da produktion af dyr er en af de helt store syndere i den globale opvarmning.

"Det kærlige køkken" er »Bibelen« for den bevidste forbruger.
Bogen har i 2012 skiftet titel til "Kirsten Skaarups grønne køkken".

Bogen kan købes i bogladerne eller hos:
www.saxo.dk

“Vores appetit på kød øger produktionen af kunstgødning, forureningen og udledningen af skadelige drivhusgasser til faretruende højder. Drop kødet – i det mindste en gang om ugen – og vi kan hjælpe med til at redde Jorden.”
Rajendra Pachauri. FN’s klimaekspert, september 2008

 


 

Se Hans Skaarups interview med forfatteren her


Get the Flash Player to see this player.
produceret af dankvart.dk

© 2009 det kærlige køkken.dk • kirsten.skaarup@privat.dkKodfrifredag.dk
Webmaster: Nikolaj Holck • nikolajholck.dk • mail@nikolajholck.dk