Et liv med mad, bøger og rejser
Bortset fra mad har hele min tilværelse været fuld af bøger og rejser. Jeg har været så heldig at tilbringe hele livet i bogbranchen. Først som boghandler, derefter som forlagsredaktør og senere 20 år som selvstændig forlægger med Forlaget Olivia. Indimellem har jeg arbejdet på forlag i London og i München.
Da jeg for omkring 40 år siden blev vegetar, var det en revolution i mit liv. Inden da anede jeg ikke, hvordan mad i virkeligheden smager. Da jeg begyndte at spise grønt, fik jeg så store smagsoplevelser, at jeg siden nærmest har levet for at spise og ikke spist for at leve.
Smagsnuancerne i grøntsager, krydderurter, krydderier, kornprodukter, bønner og alle de andre skønne råvarer fra moder jord er en kæmpeoplevelse, hvis maden bliver tilberedt rigtigt.
Jeg er simpelt hen vild med mad. For mig er mad kunst. Det sublime måltid rangerer på linie med den oplevelse, det er, at stå på en bjergtop i Himalaya og se solen stå op – eller sidde på en strand i Cuba og se den gå ned. Mad er for mig en glæde på linie med at lytte til en pragtfuld opera eller koncert, se på spændende malerkunst – eller læse en bog, der udvider horisonten. Eller drikke en forkælet rødvin med mange smagsnuancer. God mad er en stor kunstnerisk oplevelse. Jeg er lykkelig, når jeg laver mad, jeg er lykkelig, når jeg spiser den, men jeg er allermest lykkelig, når jeg kan dele den med andre.

For dem, der kunne tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen (eller flere), har jeg oprettet bloggen:

Kodfrifredag.dk

– her lægger jeg hver uge nye opskrifter på grøn og lækker mad.




© 2009 det kærlige køkken.dk • kirsten.skaarup@privat.dkKodfrifredag.dk
Webmaster: Nikolaj Holck • nikolajholck.dk • mail@nikolajholck.dk